Vis, schaal- en schelpdieren

Glerum Koel- en Klimaattechniek is ervaren in het leveren en plaatsen van koel en vriessystemen voor de vis-, schaal en schelpdiersector. Een greep uit de mogelijkheden voor zilte toepassing;

 

Koel- en vriescellen

We verzorgen de inrichting van koel- en vriescellen met de mogelijkheden van RVS componenten en beschermende coatingen om in de zilte omgeving de technische leverduur van de componenten  te verlengen.

 

Zeewaterkoelingen

Voor het verwerken van diverse verse zeevruchten wordt in de zomer “gekoeld” zeewater  gebruikt. Voor zeewater-temperaturen boven de 5°C  graden kunnen de installaties worden gebouwd met shell-and-tube verdampers en zeewatergekoelde condensors. Daarnaast bouwen wij ook installaties die het warme inname-waterzelfs zo laag als  -1°C terug kunnen koelen zonder gevaar van bevriezing. Het gaat hierbij vaak om maatwerk installaties waarbij de opstelling van de componenten in overleg kan worden bepaald. Voor opstelling aan boord van schepen kunnen zeer compacte opstellingen worden gemaakt.

 

Koel- en vriestunnels

Wij verzorgen de koeltechnische installaties van koel- en vriestunnels. Vriestunnels kunnen hierbij periodiek worden ontdooi zodat continue bedrijf mogelijk wordt. In samenwerking met gerenommeerde tunnelbouwers is het ook mogelijk de complete tunnel (o.a. spiraal, linear belt, IQF ) inclusief transportsysteem en ventilatie inrichting aan te bieden.

 

Scherf- en slurrieijs

Wij zijn leverancier van diverse soorten scherf- en slurrieijsmachines. Naast verkoop en levering kunnen vrijwel alle fabricaten ook door ons worden gerpareerd of onderhouden bij aankomst van het schip in één van nabijgelegen havens.