Krijn Verwijs, propaan chiller

Pal aan de Oosterschelde in Zeeland ligt het familiebedrijf Krijn Verwijs Yerseke B.V.

Het bedrijf is begonnen in 1880 als oesterkwekerij, inmiddels is Krijn Verwijs uitgegroeid tot een totaalleverancier van schaal- en schelpdieren. De beroemde Zeeuwse mosselen met het kwaliteitsmerk ‘Premier’ zijn dan ook wijdverbreid bekend en worden tot ver over onze landsgrenzen afgezet.

Duurzaamheid staat voor op bij Krijn Verwijs en de kwekers waar zij mee samenwerken.

Niet geheel verwonderlijk want zij werken van oudsher in de natuur en hebben er alle belang bij om die zo gezond mogelijk te houden. Dit bewijst bijvoorbeeld de MSC- en Organic certificeringen van hun eigen mossel- en oesterkwekerijen. In het verwerkingscentrum worden dan ook zoveel als mogelijk duurzame technieken toegepast.

Glerum Koel- en Klimaattechniek heeft hier een propaan Chiller geïnstalleerd. De propaan Chiller is uitgevoerd met een viertal semi-hermetische Bock compressoren waarvan de eerste uitgevoerd is met een frequentieregelaar. Capaciteit van de installatie is een kleine 500 kW bij een uittredemedium temperatuur van -1°C.

Voor het transport van het medium zorgen een tweetal in de Chiller geïntegreerde Wilo pompen (uitvoering hoofd/stand-by).

Het toegepaste leidingsysteem is van hoge kwaliteit, waardoor het gegarandeerd 100% condens- en corrosievrij is gedurende de gehele levensduur van de installatie. Dit leidingsysteem is geheel voorgeïsoleerd en daardoor tot 50% sneller te installeren dan een conventioneel systeem. Tevens reduceert de gladde inwendige wand van dit systeem het energieverbruik van de pompen aanzienlijk wat kan oplopen tot wel 30% minder energieverlies t.o.v. RVS of stalen leidingsystemen.

onderstaand vind u nog een filmpje van de installatie van de propaan Chiller bij het bedrijf Krijn Verwijs.

Adequate Service

Kundige servicemonteur

24 uur per dag, 7 dagen per week

+31 (0) 113 21 43 35