Vis, schaal- en schelpdieren

Glerum Koel- en Klimaattechniek is ervaren in het leveren en plaatsen van koel- en vriessystemen voor de vis-, schaal- en schelpdiersector. Een greep uit de mogelijkheden voor zilte toepassing;

Zeewaterkoeling
Voor het verwerken van diverse verse zeevruchten wordt in de zomer ‘gekoeld’ zeewater gebruikt.
Voor zeewater temperaturen boven de 5°C  graden kunnen de installaties worden gebouwd met shell-and-tube verdampers en zeewatergekoelde condensors. Daarnaast bouwen wij ook installaties die het warme inname-water zelfs zo laag als  -1°C terug kunnen koelen zonder gevaar van bevriezing. Het gaat hierbij vaak om maatwerk installaties waarbij de opstelling van de componenten in overleg kan worden bepaald.

Koel- en vriesopslag
We verzorgen de inrichting van koel- en vriescellen met de mogelijkheden van RVS componenten en beschermende coatingen om in de zilte omgeving de technische leverduur van de componenten  te verlengen.

Scherfijs en Slurryijs
Scherfijs is onderkoeld ijs (zoetwater) met temperaturen van rond -10°C tot -5°C. Het wordt ook wel droogijs genoemd, omdat het voor 99% bevroren is wanneer het de ijsmachine verlaat. Het ijs komt in platte stukjes uit de machine. Hierdoor is een groot oppervlak direct in contact met het product, zodat een goede koeling is mogelijk is. Door de platte vorm van het ijs en de afwezigheid van scherpe punten kan ook bijvoorbeeld vis niet beschadigd raken. Het wordt dus vaak gebruikt bij de koeling en opslag van vis.

Slurry ijs, ook wel vloeibaar ijs genoemd, bestaat uit scherfijs en zeewater en heeft een temperatuur van -1°C. tot -3°C. Het vloeibaar ijs komt uit de machine en wordt met een slang in kisten gedaan. Hierbij mengt het ijs zich met de vis. Doordat het ijs vloeibaar is, kan het goed tussen en rondom iedere afzonderlijke vis komen te zitten in de kist. Het voordeel is dat de vis beter en sneller wordt gekoeld dan bij het gebruik van alleen scherfijs.

Wij zijn leverancier van diverse soorten Scherf- en Slurry- ijsmachines. Naast verkoop en levering kunnen vrijwel alle fabricaten ook door ons worden gerepareerd of onderhouden worden.

Verwerking & proceskoeling
Wij verzorgen de koeltechnische installaties van koel- en vriestunnels. Vriestunnels kunnen hierbij periodiek worden ontdooit zodat continue bedrijf mogelijk wordt. In samenwerking met gerenommeerde tunnelbouwers is het ook mogelijk de complete tunnel (o.a. spiraal, linear belt, IQF ) inclusief transportsysteem en ventilatie inrichting aan te bieden.

Referentie projecten

Krijn Verwijs, propaan chiller

het familie bedrijf krijn verwijs bestaat al sinds 1880 en zijn begonnen als oesterkwekerij, inmiddels is Krijn Verwijs uitgegroeid tot een totaalleverancier van schaal- en schelpdieren. De beroemde Zeeuwse mosselen met het kwaliteitsmerk ‘Premier’ zijn dan ook wijdverbreid bekend en worden tot ver over onze landsgrenzen afgezet.

Referentie bekijken

Mosselhandel Bout

Referentie bekijken

Meulemeester

Referentie bekijken

Roem van Yerseke

Om een prettig werkklimaat te realiseren is een gekozen voor een opstelling met luchtsok koelers. De koelapparatuur voor deze ruimte is geschikt gemaakt voor deze hoge cleamroom klasse.

Referentie bekijken

Aquamossel

Bij mosselhandel Barbé is een verswaterkoeling opgeleverd. Deze installatie wordt gebruikt voor het inkoelen en verwerken van de Zeeuwse mosselen.

Referentie bekijken

Adequate Service

Kundige servicemonteur

24 uur per dag, 7 dagen per week

+31 (0) 113 21 43 35