Voedselverwerking en distributie

Wij realiseren perfect geconditioneerde ruimten die nodig zijn bij het sorteren en verpakken van uw versproducten.

koeltechniek
In grote koelruimten levert luchtverdeling vaak problemen op. Voor verwerkingsruimten waar temperaturen soms lager dan 7°C moeten blijven is het een extra zorg om overlast van tocht te voorkomen. Fabrikanten hebben daar op ingespeeld door koelers te ontwerpen met lage uitstroomsnelheden en een relatief groot koeloppervlak, zodat uitblaastemperaturen zo hoog mogelijk worden gehouden. Tevens wordt in het ontwerp van een verwerkingsruimte rekening gehouden met een optimale spreiding van de koelers.

Een andere mogelijkheid is het toepassen van luchtverdeelslangen. Op de koeler wordt dan een verdeelslang aangesloten, die uit één of meerdere kanalen bestaat. Het materiaal van het slangen systeem is een lichtgewicht, luchtdoorlatende stof, die de lucht tochtvrij verdeeld over het volledig uitblaasoppervlak. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende specificaties en kleuren.

Vriestechniek

Referentie projecten

Seasun

Voor de conditionering van de nieuwe verpakkingshal is een NH3-glycol installatie geleverd met ca. 400 kW aan koelvermogen en een 11-tal aangesloten luchtkoelers.

Referentie bekijken

Adequate Service

Kundige servicemonteur

24 uur per dag, 7 dagen per week

+31 (0) 113 21 43 35